Weltner Györgyné 90 éves lett

Mindig örömteli esemény nálunk, ha köszönthetjük egykori bajnokainkat egy-egy kerek évforduló alkalmából. Hála istennek az évek során van kikből „válogatnunk”. Hiszen az SSC Budapest sporttörténelme 1912-ben kezdett íródni, és a 112 éves klub megjárta már a hadak útját az elmúlt több évtized alatt, amelynek során bajnokok sora adta egymásnak és a következő generációk számára a kilincset.

Bajnokok, akik nemcsak sportbéli teljesítményükkel állnak rendíthetetlenül a sporttörténelem talapzatán, hanem a teljes életükkel követendő példát mutatva égő fáklyaként világítanak előttünk, míg világ a világ.

Ilyen kerek évfordulóhoz érkezett Weltner Györgyné Ivánkay Mária is, aki nyolcszoros siketlimpiai bajnokként asztalteniszben idehaza és a tágabb világban is letette névjegyét abban a korszakban, amikor magyarok nevétől volt hangos az asztalteniszsport. Sportpályafutása klubszinten teljes egészében összeforrt az SSC-vel, és utána sem szakadt el tőlünk, szakosztályvezetőként illetve lokálpatriótaként támogatja a klubot a mai napig.

Eredményei és kitüntetései szinte felsorolhatatlanok:

Terézváros díszpolgára, 1961-ben megkapta a Magyar Népköztársaság Sportérdemrend aranyfokozatát, egyik alapító tagja az 1995-ben alapított Magyar Siket Sportérmesek Klubjának, illetve 1967-ben Emszt Kálmánnéval megalapítják a Magyar Siketek Autósklubját, melynek évtizedekig az elnöke.

Alapítása óta (2004) a Nemzet Sportolója!

Nyolcszoros siketlimpiai bajnok, hatszoros ezüstérmes és háromszoros bronzérmes 1957-1981-ig tartó pályafutása alatt. Mindezek mellett háromszoros Európa-bajnok, ezüstérmes, és négyszeres bronzérmes egyéniben, párosban, vegyespárosban és csapatban. Az SSC tiszteletbeli tagja, és „Örökös Bajnok”. A klub színeiben nyerte az országos bajnokságokat, de társaival az NB2-ben is vitézkedtek az asztal mellett. Sikereiben osztozott szeretett húga, férje és lánya, akik vele együtt igazi sportdinasztiát alkottak, akik meghatározták nemcsak a sportágat, hanem a sportszerető emberek közösségét is.

Sikerei mellett azonban nem mehetünk el amellett, ahogy emberileg állja derűsen az évek viharait, és nem rest kilencvenévesen is kiállni azokért, akiket igazságtalanság ért.

SSC Elnökség, tisztviselői, tagok és sportolók nevében Isten éltessen 90. születésnapod alaklmából, Marika néni!